Revista "A Tempo"

Buscar

facebooktwitterInstagramgwido

Salutacions cordials, alumnes, pares i mares, professors i professores, un nou curs tenim a la porta i amb ell una altra celebració, la del 25è aniversari del A Tempo.

Un quart de segle de revista podria ser poquet, però fent un cop d'ull a les moltes activitats, grans i petites realitzades durant aquests anys, la sorpresa ha estat gran i mirant els alumnes que han passat durant aquests 55 anys l'emoció s'ha instal·lat als nostres cors.

Quanta música ha acompanyat a nens, joves i grans en el camí de l'educació i del gaudi! Quants melòmans han après a escoltar i comprendre la música!

Quants solistes, i grups musicals s'han format entre les parets de l'Escola de Música de Palafrugell! I tot, gràcies a vosaltres pares i mares que quan encara no s'era conscient del valor de la música, ja sentíeu la necessitat de portar els vostres fills a aprendre'n perquè volíeu el millor per a ells.

Quanta didàctica i pedagogia ha acompanyat l'aprenentatge de mans de més de 300 docents que han passat per les aules i han donat el millor del seu saber als alumnes!

Quantes experiències fora de les aules, en concerts, audicions, intercanvis, viatges culturals/musicals han fet i que tenen desats a la memòria i en el més profund de cadascú de les vivències tingudes!

I tot això amb l'esforç econòmic, moltes gràcies, i el convenciment de millorar l'entorn personal i col·lectiu per donar una formació, una educació i sobretot trobar els moments de felicitat de la mà de la música en la mirada posada en el present i en el futur.

Fer música, de qualsevol gènere: tradicional, pop, clàssica, moderna, jazz, ja sigui instrumental o vocal uneix cultures i travessa fronteres, i sabem que no és un camí fàcil, tot i que plaent, ja que demana esforç i constància per poder avançar. Està demostrat que la música desenvolupa els sentits, ajuda i ordena la ment, acompanya en els moments tristos i també alegres, i fa tenir un sentit de pertinença molt necessari actualment.

Enguany també són molts els compositors, músics, intèrprets i artistes que celebren els seus anys d'ofici, de naixement, de mort o d'algun esdeveniment especial i ho trobem destacat en programes de concerts, festivals, ressenyes periodístiques, llibres, xarxes socials i qualsevol mitjà de difusió!

I potser escriure 25 anys en un butlletí, en una revista, o en un conjunt de ressenyes poden semblar insignificants, però no és així, nens i nenes, nois i noies, adults aprenents o experimentats, ja que algun dia trobareu la vostra història escrita amb música en la participació de qualsevol eina de les citades.

Si bé al novembre del 2015 obríem les portes del nou Conservatori l'Energia, i al 2018 celebràvem els 50 anys de l'Escola de Música, enguany podria ser un bon any 2023, (any d'eleccions municipals), perquè Palafrugell tingués els dos centres: L'Escola de Música de Palafrugell i l'Energia Centre Autoritzat d'Ensenyaments Artístics Professionals (Conservatori) de titularitat pública amb el permís i voluntat de les autoritats locals. Des de la Generalitat de Catalunya ja han donat el vist i plau. Una ciutat educadora ha de poder fer arribar l'educació musical a tothom.

Això donaria cabuda i projecció als vilatans i rodalies i l'estabilitat laboral al preuat professorat. Seria una molt bona celebració, per Palafrugell, que ha tingut fins a dia d'avui, els ensenyaments musicals per a molts usuaris, però no per a tots i ja seria hora de que això canviés.

Bona Música!
Rita Ferrer i Miquel
Setembre 2022


Instagram de l'Escola / l'Energia